Cum poţi trata durerile apăsând câteva puncte din palmă

Cum poţi trata durerile apăsând câteva puncte din palmă

Reflexologia este utilizată de cele mai multe ori pentru eliminarea durerii şi poate fi realizată prin automasaj.

Reflexologia este similară cu acupresiunea, pentru că şi aceasta vizează lucrul la nivel energetic, iar atunci când apeşi anumite puncte, activezi energia corespunzătoare de pe acel meridian prin care întreg sistemul începe să se armonizeze. Reflexologia îmbunătăţeşte de asemenea şi circulaţia la nivelul mâinilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reflexologia este utilizată de cele mai multe ori pentru eliminarea durerii şi poate fi realizată atât prin automasaj, dar şi de către un terapeut, care dacă lucrează şi cu bioenergie, vei simţi efecte mult mai puternice.
 
Tehnica de execuţie
 
Există mai multe hărţi cu punctele reflexogene ale mâinilor: occidentale, indiene, coreene şi aculife, însă indicaţiile de mai jos se bazează pe varianta occidentală.
 
Dacă vrei să-ţi faci singur acest tratament, poţi pune un prosop sub mână pentru a o susţine şi să stai astfel mai confortabil. Tehnicile de bază sunt următoarele:
 
▪ Foloseşte arătătorul sau degetul mare pentru a exercita presiune. Le poţi folosi şi pe ambele deodată;
 
▪ Fie presezi direct, fie faci cerculeţe mici cu degetul asupra zonei;
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările