Cum te pensionezi pe caz de boală

Cum te pensionezi pe caz de boală

Decizia de pensionare se poate contesta în 30 de zile.

O boală sau un accident ne poate afecta parţial sau total capacitatea de muncă. Iată care este procedura de pensionare în caz de invaliditate!

Ştiri pe aceeaşi temă

Toate persoanele asigurate şi cele care satisfac obligaţii militare și care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă în urma accidentelor sau a bolilor profesionale ori obişnuite se pot pensiona pe caz de boală.

De asemenea, tinerii elevi şi studenţi, dar şi ucenicii care şi-au pierdut capacitatea de muncă parţial sau total pot opta pentru pensia de invaliditate. Dreptul la acest tip de pensie îl au şi persoanele asigurate cărora le-a fost afectată capacitatea de muncă în urma evenimentelor din decembrie 1989.

Obligatoriu trei luni de concediu

Medicul curant îi acordă pacientului concediu medical pe toată perioada cât acesta nu mai e capabil să muncească.

„După cumularea a 90 de zile de concediu medical în ultimul an, se înaintează dosarul medical Comisiei teritoriale de expertiză a capacităţii de muncă", spune medicul de familie Călin Ciubotaru.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.


Citește și:
De ce apar pierderile de memorie?

Ce ascund variaţiile de greutate?


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările