Cum se manifestă bronşita

Cum se manifestă bronşita

Bronşita se catacterizează prin inflamaţia bronhiilor - conductele cartilaginoase în care se bifurcă traheea şi care se prelungesc în plămâni, în ramificaţii din ce în ce mai fine, îngreunând respiraţia,

Răceala la plămâni, cum e numită popular bronşita, poate da complicaţii serioase. De aceea e important să-i cunoşti modul de manifestare şi să nu întârzii să ceri sfatul unui medic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tusea, primul simptom

Tusea profundă este primul simptom. Accesele de tuse se intensifică în poziţia culcat, în aer liber, când aerul e rece şi uscat, într-un mediu încărcat cu substanţe iritante, precum fumul de ţigaretă. Alte semne sunt expectoraţiile vâscoase, galben-verzui, o stare de rău generală (frisoane, oboseală, lipsă de apetit, dureri de cap şi musculare, febră uşoară), senzaţie de greutate e piept, respiraţie scurtă şi şuierătoare. Uneori, bronşita e acompaniată de sinuzită, faringită sau laringită, simptomelor adăugându-li-se răguşeala, gâtul iritat şi dureri la înghiţire.

Poate urma unei răceli neglijate

Ai prea multe pe cap pentru a te trata de o banală răceală – şi asta te poate costa. La 3-4 zile după ce boala pare să fi trecut, te ia o tuse uscată. Dacă nu o iei în seamă, evoluează uşor spre tuse productivă. Sunt semnele instalării bronşitei acute. Este frecventă în anotimpul rece, fiind cauzată de virusuri. Dacă nu o tratezi, boala evoluează spre faza ei cronică, care este mai complicată şi care durează mai mult.

Decoperă cum se manifestă bronşita pe clickpentrufemei.ro

 

De ce tuşim şi cum tratăm tusea?

Băutura care tratează răceala şi tusea! Are efect imediat

 

citeste totul despre: