Cum îţi poate influenţa diabetul viaţa sexuală

Cum îţi poate influenţa diabetul viaţa sexuală

Unul din trei bărbaţi diagnosticaţi cu diabet ajunge să se confrunte cu o disfuncţie erectilă.

Atât diabetul insulino-dependent, cât şi cel de tip 2 pot duce la complicaţii care afectează performanţele sexuale a circa 50% dintre diabeticii bărbaţi şi a 25% dintre femeile care suferă de această afecţiune.

Una dintre cele mai întâlnite probleme sexuale cu care se confruntă diabeticii este absenţa sau scăderea libidoului, ceea ce poate deveni frustrant. La baza acestei neplăceri stau schimbările hormonale, efectele secundare ale tratamentului medicamentos, oboseala, lipsa energiei, depresia, stresul sau anxietatea.

Nerespetarea dietei poate da şi disfuncţie erectilă

În cazul bărbaţilor, diabetul poate să afecteze sistemul nervos pe termen lung, ceea ce se numeşte neuropatie diabetică. Un alt aspect posibil în cazul diabeticilor este dificultatea de a menţine erecţia, unul din trei bărbaţi diagnosticaţi cu diabet ajungând să se confrunte peste ani cu o disfuncţie erectilă.

Unii descoperă că au diabet căutând alături de medicul de familie sau specialist cauzele disfuncţiei erectile.

Cu ajutorul unei diete corecte, făcând sport în mod regulat, respectarea tratamentului recomandat, sunt şanse foarte mari să nu apară probleme de ordin sexual.

Află pe clicksanatate.ro detalii privind impactul diabetului asupra vieţii sexuale a femeilor!

Îmbunătăţeşte-ţi memoria cu ajutorul plantelor

Ponturi să te readaptezi la serviciu după concediu!

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările