Cum au fost afectaţi în 3 zile plămânii unui tânăr de 28 ani cu coronavirus:  „Pentru cei care continuă să iasă în parc“

Cum au fost afectaţi în 3 zile plămânii unui tânăr de 28 ani cu coronavirus:  „Pentru cei care continuă să iasă în parc“

FOTO AFP

Un medic pneumolog din Spania a postat pe contul său de Twitter radiografii care arată cum s-au degradat plămânii unui tânăr cu coronavirus în numai trei zile.

Doctorul a vrut să tragă astfel un semnal de alarmă în rândul celor care nu respectă ordinele de izolare şi cred că doar vârstnicii sunt afectaţi de coronavirus. 
 
„Pentru cei care cred că sunt nemuritori şi continuă să iasă în parc fără să acorde atenţie ordinului de a rămâne acasă, acestea sunt radiografiile unui băiat de 28 de ani intubat la Terapie Intensivă în spitalul meu, pentru #coronavirus. Indiciu: plămânii sunt negri, albul este pneumonie”, a scris medicul pe Twitter. El a postat radiografia pacientului infectat în ziua 12 şi apoi în ziua 15. 
Medicii avertizează că virusul invadează celulele pulmonare în doar câteva zile după infectare şi că distruge ţesutul pulmonar, declanşând insuficienţa respiratorie. În cazurile foarte grave, plămânii se umplu de lichid, iar pacientul nu mai poate respira şi ajunge să moară.

Parlamentul spaniol a adoptat în noaptea de miercuri spre joi un text prin care prelungeşte de la 15 la 30 de zile starea de urgenţă declarată în Spania în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, al cărui bilanţ al deceselor l-a depăşit pe al Chinei, unde a apărut epidemia în decembrie, relatează Reuters.
 
Izolarea aflată în vigoare în ţară şi închiderea şcolilor, restaurantelor şi majorităţii magazinelor a fost prelungintă, astfel, până la 14 aprilie.
 
Potrivit ultimului bilanţ oficial, anunţat miercuri de Ministerul Sănătăţii, Spania a înregistrat 738 de decese suplimentare într-o singură zi. Peste 55.000 de persoane sunt infectate cu coronavirus în Spania, iar peste 4.000 au decedat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: