Cum să eviţi durerile de spate dacă lucrezi la birou

Cum să eviţi durerile de spate dacă lucrezi la birou

Nu este suficient să mergi de 3 ori pe săptămână la sală, dacă în fiecare zi îţi petreci cea mai mare parte a timpului pe un scaun, la birou.

Una dintre cele mai grave afecţiuni ale zilelor noastre este sedentarismul. Dacă îţi desfăşori munca la birou şi stai mai mult de 8 ore pe scaun, iată câteva modalităţi care să te ajute să eviţi problemele de spate!

Ştiri pe aceeaşi temă

Ne petrecem foarte mult timp în faţa unui birou, pe un scaun adesea incomod şi cu ochii ţintiţi în calculator. Efectele negative nu vor întârzia să apară.

Oamenii de ştiinţă de la Universităţile Leicester şi Loughborough susţin că şi persoanele care fac mişcare sunt afectate de munca la birou, mai ales dacă sedentarismul este prelungit.

Astfel, putem trage concluzia că nu este suficient să mergi de 3 ori pe săptămână la sală, dacă în fiecare zi îţi petreci cea mai mare parte a timpului pe un scaun la birou.

Fii atent la postura corpului tău

Nimic nu este mai dăunător decât o postură incorectă. Aceasta afectează coloana vertebrală, vasele de sânge, limfa, nervii, musculatura.

Ar fi indicat să ai un scaun ergonomic şi din când în când să schimbi poziţia picioarelor.

Foloseşte un taburet sau ceva similar pe care să îl ţii sub birou şi pe care să îţi mai întinzi picioarele.

Statul pe scaun acţionează asupra circulaţiei sangvine mai ales deoarece nu favorizează întoarcerea venoasă, aspect pe care sigur îl observi la finalul zilei când îţi simţi picioarele umflate şi dureroase.

Exerciţii yoga la birou

Nu doar corpul suferă din cauza poziţiei incomode, ci şi mintea. Este mult mai greu să respiri dintr-o poziţie incomodă, iar stresul nu va întârzia să apară.

Un motiv în plus pentru care poţi să apelezi la exerciţiile de yoga chiar la birou. În felul acesta tonusul tău muscular va avea de câştigat şi vei lucra mult mai eficient.

Ridică-te cât de des poţi

Acesta este cel mai bun exerciţiu: caută motive să te ridici de pe scaun. Mergi să iei un pahar de apă, un act sau să faci o copie xerox. Ajuţi corpul să scape de tensiunea cauzată de poziţia incomodă, ai parte de un moment de relaxare şi îţi scazi şansele de a dezvolta afecţiuni vasculare.

Află pe clicksanatate.ro prin ce alte metode previi durerile de spate!

Tratamente pentru pielea afectată de vergeturi

Semne care anunţă prediabetul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările