Cum depistezi hepatitele B şi C

Cum depistezi hepatitele B şi C

Nivelul crescut al transaminazelor şi al bilirubinei arată că ficatul este în suferinţă, o posibilă cauză fiind hepatita virală.

Cum simptomele hepatitelor sunt adesea puse pe seama altor boli sau nu apar deloc, cum este cazul a 40% din bolnavii de hepatita B, recomandarea medicilor este să fie făcut un control preventiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Boli infecţioase ale ficatului, hepatitele B şi C sunt cauzate de infecţia cu virusuri hepatitice care determină forme acute sau cronice. Infecţia acută nu se manifestă de obicei şi nu pune viaţa în pericol, circa 20% din pacienţi eliminând virusul în primele 6 luni de la infectare.

După vindecare, se păstrează în corp anticorpii formaţi de sistemul imunitar în urma infecţiei acute.

În 80% din cazuri, virusurile provoacă forme cronice care pot duce la complicaţii cum sunt ciroza sau cancerul hepatic.

Exceptând situaţia în care hepatitele B şi C nu dau simptome sesizabile, e nevoie de un consult medical imediat ce se observă semne precum: îngălbenirea pielii sau a albului ochilor (icter), decolorarea scaunelor, oboseală inexplicabilă, inapetenţă, dureri abdominale, diaree, insomnie. 


Află pe clicksanatate.ro ce teste sunt necesare!


Aceste alimente intensifică senzaţia de foame
Ştii care este legătura dintre ghimbir şi celulită?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările