Cum îţi dai seama că ai lipsă de cupru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mineralele au un rol important în corp, susţinând o varietate de funcţii ale acestuia, de la menţinerea sănătăţii inimii, a oaselor şi a muşchilor şi până la funcţionarea adecvată a creierului. Cu toate că în general ne îngrijorăm în legătură cu lipsa de calciu sau de magneziu, o cantitate insuficientă de cupru în corp ne poate crea o serie de probleme la care nu ne-am gândit.

Oboseşti repede

Dacă lipsa de fier duce la anemie, lipsa de cupru ne face să ne simţim obosiţi şi fără energie. Cuprul ajută la absorbţia fierului, aşa că dacă avem prea puţin cupru în corp, nici fierul nu-şi mai face treaba ca la carte.

Te îmbolnăveşti frecvent

Cuprul ajută la menţinerea unui sistem imunitar puternic, iar lipsa lui duce la inabilitatea corpului de a lupta cu infecţiile. Numărul de neutrofile (celulele albe aflate în prima linie a apărării corpului) scade din cauza lipsei de cupru, dar o alimentaţie potrivită, în care introducem ciocolată neagră, fructe de mare sau nuci, poate rezolva acest deficit.

Ai oase fragile

O cantitate prea mică de cupru în corp ar putea fi una dintre cauzele osteoporozei. Osteoporoza înseamnă fragilizarea oaselor şi afectează mai ales femeile care au depăşit vârsta de 50 de ani. Pierderea de masă osoasă poate fi încetinită prin administrarea de suplimente de cupru împreună cu zinc şi calciu.

Află cum îţi poţi da seama că ai lipsă de cupru pe clicksanatate.ro

Mituri frecvente despre diabet

Trucurile de îngrijire folosite de cele mai frumoase actriţe

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite