Cum se calmează durerea hemoroidală

Cum se calmează durerea hemoroidală

Şi excesele de cafea, tutun, alcool pot contribui la apariţia crizelor hemoroidale.

Hemoroizii, una dintre cele mai întâlnite probleme de sănătate, pot da sângerări, mâncărimi, dureri şi disconfort.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt definiţi ca fiind vasele de sânge de la nivelul anusului şi rectului în stare dilatată şi inflamate ce apar în urma exercitării unei presiuni foarte mari mai ales în cazuri precum constipaţie severă, sarcină, obezitate sau statul timp indelungat pe scaun.

Hemoroizii pot fi localizaţi în ultimul segment al rectului, aici fiind mai greu de depistat şi de tratat şi externi în jurul anusului.

Din ce cauză apar?

Din păcate netrataţi corespunzător sau la timp pot avea şi alte efecte asupra corpului tău, precum anemia datorată sângerărilor anale şi astfel te vei confrunta cu alte simptome  dintre care menţionăm  paloare, slăbiciune, ameţeală, ciclu menstrual neregulat, aritmii cardiace sau dureri în piept.

Cauzele pot fi diverse de la o constipaţie sau o diaree cronică, surplus de kilograme, ridicarea de greutăţi sau chiar şi sexul anal.

Potrivit healthline.com, există şi cazuri în care o dată cu înaintarea în vârstă apare o slăbiciune la nivelul canalului anal sau al sfincterului şi astfel hemoroizii sunt mai mult decât favorizaţi să apară.

În plus, şi excesele pot contribui din plin la această problemă şi aici ne referim bineînţeles la alcool, tutun, cafea, sedentarism sau chiar şi cazuri genetice.

Aşa se ameliorează durerile!

La orice semn anormal pe care îl observi este recomandat să mergi la medicul de specialitate.

O soluţie temporară o reprezintă băile de şezut care te pot scăpa de posibilele dureri, iritaţii sau mâncărimi şi totodată contribuie la relaxarea sfincterului anal.

citeste totul despre: