Cum alegi o cremă cadou

Cum alegi o cremă cadou

Este bine să alegi produsele cosmetice care au specificat pe etichetă oil-free, perfume-free şi noncomedogenic

La modul ideal, ar trebui să ştii ce tip de piele are destinatarul. Dacă ţi se pare nedelicat să îi oferi un produs antirid, antiacneic sau anticelulitic, alege o cremă sau o loţiune nutritivă, lipsită de ingrediente periculoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel puţin pentru femei, crema perfectă îşi păstrează acest statut un interval limitat de timp. Perioada variază de la luni la ani şi în decursul ei pielea îşi modifică metabolismul. Trecerea de la o cremă potrivită la alta ţine de o experienţă care se învaţă “pe propria piele” şi, tocmai de aceea, nu trebuie să-ţi faci griji prea mari că nu vei oferi cel mai nimerit produs. Există totuşi nişte criterii după care te poţi ghida în alegerea unei creme sau a unei loţiuni de corp, astfel încât cea/cel în cauză să le folosească cu plăcere.

Lista de ingrediente

Dacă te vei uita pe eticheta acestor produse, vei vedea că majoritatea listelor de ingrediente încep cu apă. Este şi normal, pentru că apa se află în cantitatea cea mai mare în compoziţia cremei sau loţiunii. Restul substanţelor sunt enumerate în ordinea descrescătoare a concentraţiei în care se găsesc în cremă. Cu alte cuvinte, ingredientul care încheie o listă lungă de substanţe se va regăsi în acel produs în cantităţi extrem de mici. Atunci când citeşti eticheta, asigură-te că ingredientele bune, naturale sunt menţionate la începutul ei, iar conservanţii sau substanţele iritante la sfârşit.

15 soluţii pentru un ten mai tânăr

Substanţe bune

- elemente care intră în alcătuirea celulei – glicerină, glicerol, fosfolipide, colesterol, glicozaminoglicani (GAG), acizi graşi

- antioxidanţi – vitaminele C şi E, coenzima Q10, superoxid dismutaza, extractul de ceai verde – aceste substanţe sunt mai eficiente în cremele de noapte, pentru că în cremele de zi sunt distruse de razele soarelui, recomandă dr. Oz, celebrul medic american. De altfel, cremele de noapte pot fi aliatul tău în alegerea cadoului potrivit, pentru că îşi îndeplinesc misiunea în anonimatul somnului, iar dimineaţa vor fi îndepărtate cu ajutorul demachiantului.

- factor de protecţie solară cu filtru mineral (cum ar fi dioxidul de titan, oxidul de zinc) – obligatoriu în cremele de zi

Depinde

- ingredientele prea grase pot face bine într-o loţiune de corp, dar într-o cremă de faţă pot crea disconfort, uneori, şi unui ten uscat, mai ales dacă acestea se află la începutul listei. Printre ele se numără uleiul mineral, untul de shea sau de cacao, lanolina, uleiul de parafină, petrolatum.

Untul de shea hidratează pielea sensibilă şi uscată
Produse cosmetice care favorizează acneea

Substanţe de evitat

-  unele substanţe pot fi iritante, mai ales pentru persoanele cu o piele sensibilă. Astfel de substanţe la risc sunt alcoolul, mentolul şi camforul, dar şi unele extracte naturale din plante. Extractul de aloe are efect calmant.

Sfat: dacă ai primit o cremă prea grasă, foloseşte-o pe post de leave-in pe părul proaspăt spălat.

Citeşte şi:
De ce este bine să mănânci carne de miel

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările