Cum îţi afectează supărările sănătatea

Cum îţi afectează supărările sănătatea

Tristeţea dă dureri de cap.

Ştiai că supărările de zi cu zi îţi pot afecta sănătatea? O zi cu probleme la serviciu, un cuvânt urât spus de un prieten: toate aceste mici supărări nu îţi strică doar starea de spirit, dar te pot îmbolnăvi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pot duce la apariţia sindromului metabolic

Potrivit unui studiu recent, supărările zilnice pot modifica nivelurile unor substanţe din creier legate de stres. Acestea, la rândul lor, pot duce la creşterea proteinelor ​​inflamatorii din de sânge. Acest nivel ridicat este asociat cu boli de inimă, accident vascular cerebral şi sindrom metabolic.
De asemenea, supărările pot afecta sistemul imunitar. Iar un sistem imunitar scăzut înseamnă un risc mai mare de infecţii în corp. Persoanele care au imuniattea slăbită au nevoie şi de mai mult timp pentru vindecare în cazul în care se îmbolnăvesc.

Tristeţea dă dureri de cap

Chiar dacă tristeţea nu este ca depresia, ea afectează  toate funcţiile organismului, dor pentru un interval mult mai scurt de timp. Apar  dureri de cap, articulaţii dureroase, muşchi inflamaţi.

Află cum îţi afectează supărările sănătatea pe clicksanatate.ro.

Ai un atac de panică? Iată ce să faci şi ce să nu faci!
Animalele ţin stresul la distanţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: