COVID-19. Cu ce spălăm alimentele pentru a ne feri de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele care conţin zahăr şi sunt dăunătoare pentru siluetă

Experţii în siguranţa alimentelor susţin că pentru a ne igieniza alimentele putem folosi soluţii diluate, preparate dintr-o linguriţă de clor la un litru de apă, cu care să stropim de la distanţă mare alimentele. Apoi să le lăsăm să se usuce şi să le consumăm.

Alţii, sunt de părere că acest lucru nu este necesar şi poate fi chiar dăunător.

”Este puţin probabil să te infectezi cu coronavirus doar de pe alimente”, spune doctorul Tamika Sims, director al departamentului de Comunicări în Tehnologie Alimentară, din cadrul Consiliului Internaţional de Informaţii Alimentare.

”Într-adevăr, poate exista riscul transmiterii virusului în cazul în care cineva a tuşit sau a strănutat deasupra produselor cu doar câteva ore înainte ca dumneavoastră să îl consumaţi, însă şansele sunt foarte mici” a declarat Sims, doctor în virusologie şi imunologie. 

Continuarea pe clicksanatate.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite