Coreea de Sud vrea să testeze în România un tratament împotriva COVID-19. Cine ar putea primi medicamentul

Coreea de Sud vrea să testeze în România un tratament împotriva COVID-19. Cine ar putea primi medicamentul

FOTO Arhiva Adevărul

Coreea de Sud va efectua teste clinice avansate pentru tratamentul candidat CT-P59, care ar putea fi folosit în viitor împotriva noului coronavirus. La solicitările companiei producătoare, Celltrion, tratamentul va putea fi testat şi în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru că testele iniţiale întreprinse pe persoane sănătoase au dovedit că substanţa antivirală pe bază de anticorpi, dezvoltată de Celltrion, nu a avut efecte nocive, s-a decis trecerea la etapele a doua şi a treia de testare, potrivit Digi 24.
 
Persoane cu simptome moderate şi severe vor fi testate în etapele următoare, ceea ce le va permite cercetătorilor să verifice eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19, dar şi siguranţa generală a acestuia, a transmis ministerul sud-coreean.
 
În faza a doua, testele vor fi întreprinse pe 300 de persoane, astfel încât să se stabilească dozajele potrivite, iar în faza a treia, pe 720 de pacienţi. Atunci se va testa eficacitatea adevărată a CT-P59 contra infecţiilor virale.
 
Compania Celltrion a transmis şi că CT-P59 nu va fi testat doar în Coreea de Sud, ci şi în SUA, România şi alte trei ţări. A făcut deja această solicitare. 
 
Joi, 17 septembrie, agenţia naţională sud-coreeană pentru teste clinice a anunţat că Seulul a aprobat 23 de teste clinice diferite pentru substanţe candidate pentru tratarea COVID-19. 21 sunt medicamente şi două, potenţiale vaccinuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările