Copilul-grepfrut. Un băieţel din Japonia care cântărea un sfert de kilogram la naştere urmează să fie externat

Copilul-grepfrut. Un băieţel din Japonia care cântărea un sfert de kilogram la naştere urmează să fie
externat

Bebeluşii născuţi prematur au nevoie de îngrijire specială

Un nou-născut prematur din Japonia, care avea la naştere doar 258 de grame, va pleca din spital după şase luni şi jumătate în care a fost îngrijit în secţia de neonatologie, a anunţat instituţia citată de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Băieţelul s-a născut prin cezariană la 22 de săptămâni de sarcină din cauza unor probleme asociate hipertensiunii arteriale gestaţionale cu care a fost diagnosticată mama sa, potrivit agerpres.ro. Bebeluşul cântărea doar 258 de grame, cam cât un grapefrut.

Nou-născutul, Ryusuke Sekiya, cântăreşte în prezent peste trei kilograme. ''El bea lapte şi i se poate face baie. Sunt atât de fericită să-l văd cum creşte!", a declarat mama sa (foto jos AFP).

Până în prezent, cel mai mic băiat care a venit pe lume prematur şi a supravieţuit a cântărit la naştere 268 de grame. El a fost, totodată, cel mai mic japonez care a fost externat din spitalul Keio din Tokyo, în luna februarie a acestui an.

Rata de supravieţuire a nou-născuţilor cu greutatea sub 300 de grame este în creştere, însă rămâne în continuare una mică, în special la copiii de sex masculin.
Astfel de copii au nevoie de îngrijiri medicale speciale în primii ani de viaţă.Cazuri similare ale unor bebeluşi de sex masculin externaţi după ce au reuşit să supravieţuiască în urma venirii pe lume cu o greutate mai mică de 300 de grame au fost înregistrate în Germania în 2009  - 274 de grame, dar şi în Japonia în 2009  - 297 grame, 2011  - 294 grame şi 2015  - 289 grame, potrivit unui registru internaţional gestionat de Universitatea din Iowa  - SUA - în care sunt înregistraţi cei mai mici bebeluşi din lume.

Cea mai mică fetiţă a cântărit la naştere 252 de grame. Ea a venit pe lume tot în Germania, în 2015.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: