Copiii alăptaţi la sân au un risc mai mic de obezitate. Studiu

Copiii alăptaţi
la sân au un risc mai mic de obezitate. Studiu

Laptele matern este un aliment complet pentru bebeluşi

Bebeluşii alăptaţi la sân au un risc mai redus de a deveni obezi, comparativ cu cei hrăniţi cu formulă sau care sunt alăptaţi natural o perioadă mai mică de şase luni, arată un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetarea a fost realizată la Institutul Naţional de Sănătate din Lisabona şi prezentată la congresul european pe tema obezităţii desfăşurat la Glasgow, scrie agerpres.ro.
Experţii au analizat date prelevate din 22 de state, de la peste 100.000 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 9 ani.
Potrivit rezultatelor studiului, spre deosebire de nou-născuţii hrăniţi timp de şase luni cu lapte matern, bebeluşii care nu au fost niciodată alăptaţi la sân au avut un risc de obezitate cu 22% mai mare.
Copiii alăptaţi la sân mai puţin de şase luni au prezentat un risc de obezitate cu 12% mai ridicat.

Cercetarea face parte din Iniţiativa OMS de Supraveghere a Obezităţii Infantile.
„În general, practicile din Europa privind alăptarea la sân nu respectă recomandările OMS, printre altele din cauza politicilor ineficiente de încurajare a alăptării la sân, a lipsei pregătirii cadrelor medicale pentru susţinerea alăptării la sân, a comercializării intensive a înlocuitorilor de lapte matern şi a problemelor legate de legislaţia privind protecţia maternităţii“, au fost de părere autorii studiului.

Potrivit datelor din 2010, 81% din femei au început să alăpteze la sân, însă doar 1% au continuat să facă acest lucru după şase luni de la naştere.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările