Consumul de alcool, posibilă cauză a cancerului de piele

Consumul de
alcool, posibilă cauză a cancerului de piele

Consumul alcoolului, dublat de expunerea la soare, una din cauzele cancerului de piele. FOTO: Getty Images

Cercetătorii din domeniul medical iau în considerare ipoteza că oamenii care consumă în exces băuturi alcoolice sunt predispuşi la cancerul de piele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Etanolul este transformat în acetaldehidă la scurt timp după ce are loc consumul băuturilor alcoolice, acest compus fiind considerat drept o cauză a sensibilităţii pielii la lumină, susţin autorii unui articol publicat în „British Journal of Dermatology”.

Potrivit studiului care ia în considerare alte 16 lucrări anterioare în care au fost analizaţi mii de persoane, consumul zilnic al unei băuturi alcoolice sau mai mult creşte riscul apariţiei cancerului de piele cu 20%. Nivelul riscului este direct proporţional cu etanolul din corpul uman, consumul peste măsură în mod repetat urcând până la 55%.

Unul din autorii studiului, Eva Negri, profesoară al Universitatea din Milano a declarat că în prezenţa radiaţilor ultraviolete, consumul alcoolului poate duce la ineficienţa organismului a asigura un răspuns clar al sistemului imunitar.

„Acest lucru poate duce la mai multe leziuni celulare şi, ulterior, poate duce la cancer de piele. Acest studiu a urmărit cuantificarea măsurii în care riscul de melanom este crescut de consumul de alcool şi, sperăm că având această cunoaştere (n.r. – a studiului) oamenii se pot proteja mai bine de soare”, a declarat Eva Negri.

Preşedintele Asociaţiei Britanice a Dermatologilor, Chris Bunker, a subliniat faptul că: „Cancerul de piele este cel mai comun tip de cancer din Marea Britanie şi melanomul este forma cea mai letală. Orice tip de cercetare în acest domeniu este binevenit”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: