Condiţii pentru un implant dentar reuşit

Condiţii pentru un
implant dentar reuşit

Principala condiţie pentru un implant dentar reuşit este să nu suferi de sinuzită FOTO: Arhivă

Tehnicile moderne de implant dentar le redau românilor care au pierdut unul sau mai mulţi dinţi posibilitatea de a-şi îmbunătăţi aspectul, capacitatea de a mânca şi de a comunica fără probleme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dinţii pierduţi pot fi înlocuiţi, în prezent, cu implanturi din titan sau din zirconiu. Pentru a beneficia de acest tip de intervenţie, pacienţii trebuie să aibă, însă, o stare de sănătate bună, să nu sufere de sinuzită şi să nu fie fumători sau, dacă sunt, să renunţe la ţigară.

Sinuzita, o problemă pentru molarii de sus

Pentru realizarea implantului la nivelul maxilarului, trebuie să ai confirmarea medicului ORL că nu suferi de inflamarea sinusurilor. Membrana care desparte sinusul maxilar de rădăcina dinţilor nu este foarte groasă şi există riscul ca, la aplicarea implantului, această membrană să fie înţepată şi astfel să se instaleze infecţiile. Totuşi, implantul este posibil dacă pacientul îşi tratează sinuzita.

O altă problemă apare dacă a trecut mult timp de la pierderea dintelui, iar sinusul s-a extins în zona unde au fost rădăcinile acestuia. Uneori, osul care a susţinut dintele se resoarbe şi astfel, devine dificilă realizarea implantului. În aceste situaţii, medicul stomatolog poate realiza o intervenţie care poartă numele de sinuslift. Cu ajutorul unor instrumente speciale, membrana sinusului este împinsă spre interior, păstrându-se astfel integritatea şi funcţia sinusului. Pasul următor este umplerea zonei rămase goală fie cu os recoltat chiar de la pacient, fie cu un os mineral, pentru ca, mai apoi, să poată fi aplicat implantul din titan.

Durerea, un semn de îngrijorare

Asimilarea implantului este o problemă importantă cu care se confruntă pacienţii care beneficiază de acest tip de intervenţie. De aceea, dacă după aplicarea implantului simţi durere, însoţită de inflamarea gingiei, trebuie să mergi de urgenţă la medic. Acesta este unul dintre semnele că implantul nu a fost introdus corect.

Cât ţine un implant?

„Evoluţia în timp a implantului dentar depinde de tehnica de aplicare a acestuia, de calitatea implantului, de calitatea şi de cantitatea osoasă a zonei unde a fost aplicat. Dar foarte importantă este şi preocuparea permanentă a pacientului în vederea menţinerii unei igiene corecte“, atrage atenţia medicul stomatolog Elena Marcu. În cele mai fericite cazuri, implantul dentar ţine între 10 şi 30 de ani.

Contraindicaţii

Implantul dentar este total contraindicat persoanelor care suferă de cancer, celor care au făcut radio- sau chimioterapie. Nici femeilor însărcinate nu le este recomandat acest tip de intervenţie, deoarece în timpul sarcinii se modifică metabolismul fosfocalcic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările