Clatite cu alune la cuptor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compozitie pentru aluat: 500 ml lapte, 250 ml apa minerala, 2 oua, 500 g faina, 2 linguri ulei, 100 g zahar. Compozitie pentru crema: 500 g branza de vaci, 200 g miez de alune macinate, 200 g zahar,

Compozitie pentru aluat: 500 ml lapte, 250 ml apa minerala, 2 oua, 500 g faina, 2 linguri ulei, 100 g zahar. Compozitie pentru crema: 500 g branza de vaci, 200 g miez de alune macinate, 200 g zahar, 50 g stafide, coaja de lamaie rasa (2 lingurite), vanilie - un plic. Compozitie pentru sos: 150 g iaurt, 100 g smantana, 150 g zahar pudra, zahar vanilat. Preparare: Se omogenizeaza bine ingredientele pentru aluat. Se prajesc pe rand clatitele in tigaie. Fiecare clatita se umple cu ingredientele pentru crema, de asemenea bine omogenizate. Ungem o tava cu unt, apoi asezam clatitele impachetate si le stropim cu 50 g ulei. Separat, ingredientele pentru sos, dupa ce au fost bine amestecate, vor fi turnate peste clatite. Tava cu clatite va sta la cuptor, la foc potrivit, circa 20 de minute.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite