Ciupercile sporesc rezistenţa organismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciupercile sunt o sursă importantă de proteine asemănătoare celor existente în carne. Sunt singurele vegetale care au în compoziţie glicogen, o polizaharidă care se găseşte, în mod normal, în carne.

„Conţinutul bogat în vitamine din complexul B (100 grame) acoperă peste 30% din necesarul zilnic, precizează fitonutriţionistul Eugen Giurgiu. Ciupercile de tipul champignon conţin un procent mare de oligoelemente (potasiu, seleniu, fosfor şi zinc).

Aceşti nutrienţi sunt antioxidanţi, previn ateroscleroza, tulburările de memorie, reduc riscul atacurilor cerebrale şi au virtuţi antitumorale şi imunologice.

Sunt sărace în calciu

Magneziul, sodiul, clorul şi calciul sunt mai puţin reprezentate în compoziţia ciupercilor, ceea ce le încadrează printre alimentele puţin sărate, care pot fi consumate de bolnavii care trebuie să limiteze consumul de sare.

Citiţi sâmbătă în „Adevărul Sănătate“

Dosar:  Vaccinarea, un atu în faţa bolii?
Controverse privind efectele imunizării cu acul
Care sunt contraindicaţiile acestei practici
Ce impact poate avea vaccinarea asupra sistemului de apărare al organismului
De ce pierdem masă musculară
Terapia cu venin, soluţie în reumatism
5 beneficii ale consumului de ciocolată
Dragostea nu dispare la vârsta a treia

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite