Ciupercile combat anxietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciupercile sunt o sursă de proteine de calitate, uşor de digerat şi, în plus, conţin cantităţi importante de fos­for, de potasiu, de seleniu şi de zinc. „Ciupercile proaspete conţin vitamina B12 (0,32-0,65 mg/gram.

În plus, ciupercile sunt o sursă importantă de vitamina E, 100 de grame asigurând necesarul zilnic recomandat", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie. Mai mult, conţinutul de zinc din ciuperci este de ajutor în tratarea depresiei şi anxietăţii.

Reţeta săptămânii:Creier cu ciuperci

Timp de preparare: 50 de minute

Calorii: 90/100 g

Ingrediente: 400 g creier,500 g roşii, 250 g ciuperci, 50 g parmezan, cimbru, pătrunjel şi mărar, o ceapă, 5 linguri de ulei de măsline.

Preparare: Creierul se opăreşte timp de 10 minute în 500 ml de apă clocotită cu puţină sare şi cu o lingură de oţet. Se strecoară şi după ce se răceşte se taie felii. Ciupercile se taie cubuleţe şi se înăbuşesc în ulei, 20 de minute la foc mic, cu cimbrul şi cu ceapa, tocată mărunt. Într-o cratiţă, se aşază în straturi roşiile, ciupercile şi creierul, se presară parmezan şi se pun la cuptor 15 minute. Se asezonează cu verdeţurile tocate mărunt. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite