Ciuboţica-cucului elimină secreţiile bronşice

Ciuboţica-cucului elimină secreţiile bronşice

Preparatele din ciuboţica-cucului combat bolile pulmonare

Datorită compoziţiei chimice bogată în saponine, acid salicilic şi în săruri minerale, ciuboţica-cucului vine în ajutorul multor categorii de bolnavi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Preparatele din această plantă reglează metabolismul şi tratează bolile pulmonare, contribuind la eliminarea secreţiilor bronşice prin conţinutul său bogat într-o substanţă asemănătoare camforului. Ceaiul preparat atât din flori, cât şi din rădăcină este eficient şi în caz de tulburări gastrointestinale sau de afecţiuni renale ori vezicale", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Decoctul preparat din rădăcina de ciuboţica-cucului este foarte eficient pentru bronşită. Planta este şi un protector al inimii, cu efect benefic în inflamaţia miocardului. Prin efectul depurativ, planta elimină substanţele toxice din organism.

Mod de administrare

Decoctul se prepară dintr-o linguriţă de rădăcină mărunţită, fiartă în 250 ml de apă, la foc domol, 15 minute. Se beau două-trei căni pe zi, timp de o săptămână.

Siropul se prepară din 500 ml de decoct care se fierbe cu 750 mg de zahăr. Când se îngroaşă, se adaugă sucul unei lămâi. Siropul trebuie să mai clocotească cel puţin cinci minute. Când se răceşte, se toarnă în sticle închise ermetic şi se păstrează la rece. Se consumă câte trei linguriţe de sirop pe zi pentru efectul tonic asupra sistemului nervos, pentru tratarea migrenelor şi a tusei. Tratamentul trebuie urmat 14 zile.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: