Cireşele ajută la slăbit şi întăresc organismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai ales sortimentele negre şi roşii sunt bogate în antioxidanţi. În general, au efect diuretic, detoxifiant şi revitalizant. Pentru a beneficia de proprietăţile curative ale cireşelor, se recomandă consumul lor în cadrul unor cure sezoniere.

Nutriţioniştii ne recomandă să profităm din plin de aceste fructe de sezon, deoarece reprezintă o sursă excelentă de vitamine (A, C, B1, B2, E şi PP) şi de minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, cupru, mangan) care întăresc sistemul imunitar şi, în acelaşi timp, ajută la prevenirea unor boli. Printre ele se numără litiaza biliară, colita de fermentaţie, cancerul de colon şi obezitatea.

Proprietăţile curative ale cireşelor sunt conferite, în primul rând, de efectul de detoxifiant. Deoarece facilitează eliminarea toxinele din corp şi, în acelaşi timp, digestia, cireşele ajută la prevenirea cancerului gastric şi de colon. De asemenea, conţinutul bogat în vitamine din complexul B (B1 şi B2) le recomandă în caz de anemii şi în stările avansate de oboseală.

Cireşele reprezintă un aliat de nădejde şi în lupta împotriva îmbătrânirii, deoarece sunt o sursă esenţială de vitaminele C şi A şi de flavonoide, substanţe cu efect antioxidant care ajută corpul să lupte cu radicalii liberi. Aceştia derivă fie din procesele metabolice, fie prin expunerea la substanţe poluante din aer, la fum de ţigară, la raze X şi fragilizează organismul prin atacarea ADN-ul celular. Însă cireşele nu sunt recomandate numai pentru uz intern. Mai exact, tenul obosit şi lipsit de strălucire poate fi revigorat cu ajutorul unor măşti cu cireşe.

De ajutor în lupta cu kilogramele

În această perioadă, persoanele care doresc să slăbească ar trebui să mizeze pe curele cu cireşe. Cercetătorii americani de la Universitatea „Michigan" au observat că în cazul cobailor obezi hrăniţi timp de 12 săptămâni cu cireşe nivelul ţesutului adipos din jurul taliei s-a redus cu 54 la sută. Cireşele conţin apă în proporţie de 70 la sută, iar 100 grame de cireşe conţine numai 48 de calorii.

Protejează rinichii şi articulaţiile

Datorită efectului de diuretic, cireşele se recomandă persoanelor cu boli renale. De asemenea, bolnavii de gută (inflamaţia articulaţiilor) ar trebui să consume zilnic doi pumni de cireşe, deoarece stimulează scăderea nivelulului acidului uric din sânge. Totodată, aceste fructe sunt eficiente şi în cazul afecţiunilor ficatului, deoarece ajută la reglarea funcţiilor acestuia.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite