Ciocolata neagră oferă un „mecanism de apărare“ împotriva atacurilor de cord

Ciocolata neagră oferă un „mecanism de apărare“ împotriva atacurilor de cord

Ciocolata neagră poate reduce riscul unui atac de cord FOTO Arhivă Adevărul

Un nou studiu sugerează că ciocolata poate acţiona ca un fel de „mecanism de apărare“ împotriva atacurilor de cord.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Cercetătorii de la Karolinska Institute din Suedia au urmărit peste 37.000 de bărbaţi suedezi. La final, datele pe care le-au strâns arată că persoanele care consumă cele mai mari cantităţi de ciocolată au cele mai mici riscuri de a suferi un atac de cord, potrivit rapoartelor care detaliază proiectul.

Rezultatele astfel obţinute susţin cercetări anterioare care sugerează, de asemenea, că desertul preferat al multora dintre noi are, per total, un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, deşi cercetătorii avertizează asupra consumului excesiv de ciocolată neagră.

Profesorul Susanna Larsson, unul dintre autorii studiului, a declarat, citată de „Natural News“: „Efectul benefic al consumului de ciocolată asupra infarctului poate fi legat de flavonoidele din cacao“.

„Flavonoidele par să protejeze împotriva bolilor cardiovasculare prin proprietăţile lor antioxidante, anticoagulare şi antiinfalamtorii“, a menţionat Larsson. „De asemenea, este posibil ca flavonoidele din ciocolată să scadă concentraţia de colesterol dăunător din sânge şi să reducă presiunea sangvină.“
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările