Cimbrişorul combate toxiinfecţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cimbrişorul, o plantă aromatică cu numeroase efecte terapeutice, înfloreşte din iunie şi până în septembrie.

„Planta este un antiseptic redutabil, având o acţiune antiinflamatorie intensă. Folosit ca infuzie, acţionează eficient asupra căilor respiratorii, calmând tusea şi uşurând expectoraţia", precizează fitoterapeutul Eugen Giurgiu.

Infuzia de cimbrişor este recomandată şi în caz de toxiinfecţii alimentare, cauzate de preparatele de cofetărie, inclusiv de Salmonela.

Zilnic se consumă câte două ceşti de infuzie, iar tramentul trebuie urmat timp de 14 zile. De asemenea, cimbrişorul combate dependenţa de alcool), dar ajută şi la eliminarea viermilor intestinali.

În aceste scopuri, mai eficient este uleiul de cimbrişor (zilnic se consumă câte cinci  picături diluate în 100 ml de apă , timp de şase luni).
Pentru reactivarea circulaţiei periferice deficitare, este indicată tinctura de cimbrişor, procurată de la PLAFAR.

Infuzia: Se prepară din două linguri de plantă şi 300 ml de apă clocotită. Toată cantitatea se bea pe parcursul unei zile.

Siropul: Într-un borcan se pun zece linguri de flori de cimbrişor peste care se toarnă un litru de zahăr şi se lasă la macerat, într-un loc însorit.

După 21 de zile, siropul se filtrează, se fierbe vreme de cinci minute şi se păstrează în sticle bine sigilate. Cura cu sirop se foloseşte pentru tratarea răguşelii şi a bronşitei (câte două linguriţe, după fiecare masă).

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite