Cercetătorii francezi au descoperit o nouă variantă a SARS-CoV-2, cu 46 de mutaţii. Există deja 12 cazuri de infectare, iar sursa pare a fi Camerun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Noua variantă, cu 46 de mutaţii, a fost descoperită de cercetătorii de la Spitalul Universitar din Marsilia şi este denumită provizoriu B.1.640.2. 12 persoane au fost infectate cu tulpina necunoscută anterior, conform Daily Mail.

O nouă variantă a coronavirusului a fost descoperită în Franţa. Denumită provizoriu B.1.640.2, tulpina mutantă are 46 de mutaţii, informează DailyMail.

Până acum au fost depistate aproximativ 12 cazuri în apropiere de Marsilia. Cercetătorii presupun că noua variantă ar putea proveni din Camerun, deoarece primul pacient infectat este un bărbat întors din ţara din Africa Centrală. 

Totuşi, nu există prea multe semne că această variantă ar putea depăşi varianta dominantă Omicron, care reprezintă în prezent peste 60 % din cazurile din Franţa. Noua tulpină a fost descoperită de către academicieni de la IHU Mediterranee Infection pe 10 decembrie, dar nu s-a răspândit rapid de atunci.

Varianta nu a fost depistată în alte ţări sau etichetată ca o variantă aflată sub investigaţie de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Descoperirea ei a fost anunţată într-o lucrare postată pe medRxiv. Cercetarea nu a fost publicată încă într-un jurnal academic.

Cercetătorii cred că, probabil, tulpina a evoluat dintr-un virus mai vechi: „Aceste observaţii arată încă o dată impredictibilitatea apariţiei noilor variante SARS-CoV-2. Şi ele exemplifică dificultatea de a controla răspândirea ulterioară”, se precizează în cercetare.

Oamenii de ştiinţă spun că descendenţa noii variante este diferită genetic de B.1.640, despre care se crede că a apărut în Republica Democrată Congo, în septembrie. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite