Cele mai frecvente greșeli în tratarea gripei

Conform ultimelor studii medicale, românii preferă să se trateze singuri cu anti­biotice şi antitusive atunci când suferă de gripă şi doar când apar complicaţii ajung la un medic pentru a se trata corect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consecinţele sunt grave, atât din punctul de vedere al sănătăţii, cât şi din cel financiar. Speciali­ştii în pneumologie şi în boli infecţioase au lansat campania „Stop gripă!" pentru ca tu să ai cele mai corecte informaţii legate de această afecţiune şi să iei din timp măsurile de urgenţă pentru a o trata ­corect.

Ce este gripa?

Gripa sezonieră este o infecţie virală acută, extrem de contagioasă, care se transmite cu uşurinţă prin strănut, prin mâinile murdare sau prin contactul cu obiecte contaminate (clanţele uşilor, bancnotele, întrerupătoarele etc). Perioada medie de incubare a virusului gripal este între ­1 şi 4 zile, şi primele simptome sunt febra mare, dureri în tot corpul şi o stare de oboseală generală. Copiii, persoanele de peste 60 de ani şi cele care suferă de diabet, de astm bronşic, de afecţiuni pulmonare, cardiace şi renale, fumătorii şi gravidele sunt primii care se pot îmbolnăvi cel mai uşor de gripă.

Cum o previi

După cum afirmă specialiştii, singura modalitate eficientă de prevenţie este vaccinul antigripal. Şi cea mai comodă şi mai ieftină. „Vaccinarea antigripală este metoda de prevenire cea mai activă. Cu toţii realizăm o prevenţie de bază prin alimentaţie, îmbrăcăminte, evitarea contactului cu persoanele infectate, însă pentru a ne feri efectiv de boală, trebuie să ne pregătim sistemul imunitar pentru această luptă.

Iar asta se întâmplă doar prin vaccinarea antigripală. Ea oferă o protecţie de 70-80% împotriva manifestărilor clinice ale bolii, atât în rândul adulţilor cât şi al copiilor", menţionează conf. dr. Monica Luminos, medic pediatru specialist în boli infecţioase.


Citește articolul integral, pe clickpentrufemei.ro.


Citește și:
Lupusul, boala cu o mie de feţe

Aliaţii tăi în lupta contra stresului


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările