Cei mai aprigi duşmani ai inimii

Cei mai aprigi duşmani ai inimii

Hipertensiunea poate provoca anevrisme

Factorii care duc la declanşarea bolilor de inimă sunt multipli. Unii, precum moştenirea genetică sau vârsta, nu pot fi modificaţi, dar alţii pot fi preveniţi. Iată care sunt aceştia!

Ştiri pe aceeaşi temă

Hipertensiunea este cel mai mare risc

Poate fi prevenită sau tratată cu succes dacă este diagnosticată din timp şi este urmat întocmai tratamentul prescris de medic. Se consideră că ai tensiune dacă presiunea sistolică a sângelui depăşeşte 140 mmHg, sau dacă presiunea diastolică a sângelui este peste 90 mmHg. Hipertensiunea exercită un stres constant asupra vaselor de sânge, ceea ce poate provoca slăbirea sau înfundarea lor.  În timp duce la apariţia aterosclerozei şi slăbeşte structura arterelor, iar în combinaţie cu un nivel crescut al colesterolului se pot produce anevrisme.

Colesterolul, un pericol ce nu trebuie ignorat

Nivelurile crescute de lipide în sânge cresc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Colesterolul este o substanţă moale, de consistenţa cerii care se găseşte în sângele din vene şi artere.

Lista completă a factorilor care pot declanşa bolile de inimă o găseşti pe clickpentrufemei.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările