Ce trebuie să ştii despre conjunctivită

Ce trebuie să ştii despre conjunctivită

Netratate corespunzător, conjunctivele pot avea complicaţii cum sunt blefaritele (inflamarea pleoapelor), ulcere marginale sau infiltraţii corneene.

Ochi roşii şi lăcrimare excesivă? Astfel de simptome trebuie să te trimită la oftalmolog, întrucât poate fi vorba de conjunctivită. Membrana conjunctivă este cea care acoperă globul ocular şi pleoapele, având rolul de a proteja ochiul şi de a-i menţine nivelul de umiditate constant. Inflamaţia acestei membrane duce la apariţia conjunctivitei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În funcţie de cauzele apariţei, conjunctivitele pot fi bacteriene sau virale, iar în acest caz sunt extrem de contagioase. Atunci când sunt declanşate de un alergen sau de o substanţă chimică, conjunctivitele nu sunt contagioase.

Fardurile, o cauză frecventă

Conjunctivitele de natură bacteriană sau virală se răspândesc prin tuse, strănut sau folosirea în comun a obiectelor, cum sunt prosopul sau faţa de pernă. Infecţiile virale se transmit prin virusurile herpes simplex, varicela zoster şi Epstein Barr.

Conjunctivita microbiană se declanşează atunci când ochiul intră în contact cu bacterii, cum sunt streptococii, stafilococii, gonococii sau chlamydii. O altă cauză a apariţiei conjunctivitei sunt substanţele alergene, mai exact praful, polenul sau fardurile.

Lentilele de contact, fumul de ţigară sau clorul din apa de la piscină pot irita, de asemenea, membrana ochiului, ducând la inflamarea acesteia. Cei care poartă lentile trebuie să întrerupă purtarea lor şi să le folosească doar după un consult de specialitate. Netratate corespunzător, conjunctivele pot avea complicaţii cum sunt blefaritele (inflamarea pleoapelor), ulcere marginale sau infiltraţii corneene.

Află pe Clicksanatate.ro opinia specialistului cu privire la tratament!

Combinaţii de plante pentru un ficat sănătos

Scapă de durerea de măsea cu aceste leacuri!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările