Ce îţi spun sânii despre sănătatea ta

Ce îţi spun sânii despre sănătatea ta

Somnul suficient îţi menţine sânii sănătoşi

Având în vedere că sânii se schimbă pe parcursul vieţii - şi într-o măsură mai mică, în fiecare lună - este important să înţelegi conexiunea dintre ei, hormoni şi sănătatea ta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legătura dintre sensibilitatea sânilor şi hormoni

Este posibil să te confrunţi cu dureri severe desâni, umflături şi disconfort când urmează să-ţi vină menstruaţia. Potrivit lui Jerilynn Prior, un cercetător şi profesor de endocrinologie de la Universitatea din British Columbia, sensibilitatea sânilor după menstruaţie, manifestată în  părţile laterale ale sânului şi axile, poate sugera faptul că ovulaţia a avut loc. În cazul în care îţi simţi sânii dureroşi, este posibil să fie din cauza nivelului crescut de estrogen înainte de menstruaţie.

Durere de sâni? Ai grijă ce sutien porţi!

Un studiu efectuat în 2013 arată că o treime dintre alergătorii de sex feminin experientează dureri de sâni. În timp ce jumătate dintre aceste femei pun durerile de sâni pe seama menstruaţiei, aproape 7% au susţinut că exerciţiile fizice au făcut ca simptomele să se înrăutăţească. Specialiştii spun că este indicat ca atunci când facem mişcare să purtăm un sutien special conceput pentru sport. Dacă durerea persistă, consultă medicul.

Află ce îţi spun sânii despre sănătatea ta pe clickpentrufemei.ro. 

Lucruri pe care nu ar trebui să le faci sânilor tăi
Uită de silicoane! 4 plante care măresc sânii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările