Ce se întâmplă când amesteci alcoolul cu băuturile energizante

Ce se
întâmplă când amesteci alcoolul cu băuturile energizante

Amestecul de băuturi energizante şi alcool duc la creşterea tensiunii arteriale. FOTO: Shutterstock

Amestecul de alcool şi băuturi energizante incită la consum suplimentar de alcool, potrivit unui studiu publicat în revista „Alcholism: Clinical and Experimental Research”, informează marţi metronews.fr.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii au urmărit să afle ce efect au cocktail-urile care conţin alcool şi băuturi energizante. Demersul lor a pornit de la studii precedente care arătau că adolescenţii de acest care consumă cocktail-uri au energizante au tendinţa să bea mai mult decât ceilalţi, susţine Rebecca McKetin, profesor la Australian National University's Centre for Research on Ageing, Health and Well-being.

Pentru a realiza studiul lor, cercetătorii au organizat o petrecere, coordonată de Rebecca McKetin. 75 de persoane cu vârste de la 18 la 30 de ani au luat parte la petrecerea-experiment. Participanţii au primit cocteiluri conţinând fie 60 ml de vodcă şi Red Bull, fie 60 ml de vodcă cu apă minerală, ambele împreună cu 200 ml de suc de fructe. Înainte şi la 20 de minute după experiment, tinerii au fost supuşi unui etilotest şi au avut de completat un chestionar.

Concluzia cercetătorilor a fost că tinerii care consumau băuturi care conţin alcool şi energizante, aveau predispoziţie mai mare de a bea alcool în continuare, comparativ cu persoanele care au băut doar alcool. Rezultatele confirmă în mare măsură studii anterioare realizate de cercetătorii americani.

De asemenea, studiile recente susţin că băuturile energizante, dublate de consumul de alcool, cresc riscul palpitaţiilor şi perturbă starea de somn Băuturile care au  un nivel mare de cofeină, consumate de milioane de oameni din întreaga lume pentru a-i ajuta să reziste cât mai mult stării de oboseală, provoacă o serie de probleme de sănătate cum ar fi creşterea tensiunii arteriale, a accidentelor vasculare cerebrale şi coagularea sângelui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările