Ce răspuns a avut un medic pentru o femeie care nu voia să-şi vaccineze copilul

Ce răspuns a avut
un medic pentru o femeie care nu voia să-şi vaccineze copilul

FOTO 123RF

Curentul antivaccinare a luat proporţii în toată lumea, iar în Statele Unite, celebrităţi care nu au cunoştinţe relevante pentru a oferi sfaturi pertinente privind vaccinurile, au o influenţă din ce în ce mai mare în ceea ce priveşte acest subiect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un doctor a explicat de ce oamenii nu ar trebui să asculte sfaturile şi opiniile care nu sunt calificate pentru a îndruma o persoană din punct de vedere medical.
 
După ce cineva a întrebat comunitatea medicală pe Reddit despre experienţele şocante cu pacienţii, un medic şi-a exprimat frustrarea provocată de oamenii care aleg să caute sfaturi în locurile nepotrivite, scrie Bored Panda.
 
Ce spune o mamă: „Nu vreau ca fiul meu să primească vaccin pentru că Jenny McCarthy a spus în cartea ei că fiul său a făcut autism de la thimerosalul din vaccinul ROR.”
 
Răspunsul medicului:
 
„Jenny McCarthy este un model playboy care vrea să vă vândă cărţile sale.
 
ROR este un vaccin viu şi nu conţine thimerosal.
 
Thimerosal conţine etilmercur, care este eliminat din corp în aproximativ 10 zile, spre deosebire de metilmercurul care rămâne în organism timp de luni de zile şi are efecte negative.
 
Rujeola a omorât 135.000 de oameni în lume, anul trecut.
 
Autismul are o componentă genetică puternică. Dacă unul dintre gemenii identici îl are, există o şansă de 75 la sută ca şi celălalt să sufere de această afecţiune.
 
Andrew Wakefield a falsificat cercetarea care lega autismul de vaccinul ROR, şi-a pierdut dreptul de a practica medicina şi a câştigat milioane de lire din vânzarea de cărţi. Acum trăieşte într-un conac din Anglia.”
 
Medicul a conchis: „Am mers la şcoală 11 ani, am petrecut 10.000 de ore studiind şi vreau doar să fiu sigur că veţi avea un copil sănătos în continuare. Încetaţi să mai credeţi că cele cinci minute de căutat pe internet înseamnă ceva şi vaccinaţi-vă copilul!”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările