Ce probleme de sănătate dezvăluie picioarele tale

Ce probleme de sănătate dezvăluie picioarele tale

Tulburări precum ateroscleroza sau hipotiroidismul pot scădea circulaţia sangvină mai ales la nivelul picioarelor.

Greutatea corporală şi aspectul pielii sunt unele dintre cele mai importante indicii pentru a realiza că în organismul tău se petrec anumite schimbări care-ţi afectează sănătatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă ai observat că de ceva timp greutatea ta corporală este foarte oscilantă sau picioarele sunt din ce în ce mai greoaie, şi nici cu tensiunea arterială nu stai tocmai bine, atunci este cazul să mergi la un consult de specialitate.

Atât aspectul pielii cât şi forma picioarelor sunt indicii peste care nu trebuie să treci uşor cu vederea. Iată care sunt semnalele cele mai puternice că se petrece ceva straniu în corpul tău!

Picioarele reci chiar şi când e cald afară

Anumite tulburări precum ateroscleroza sau hipotiroidismul pot scădea circulaţia sangvină mai ales la nivelul picioarelor. Dacă de când te ştii te confrunţi cu sindromul picioarelor reci sau dacă în familia ta există persoane ce suferă de cele două afecţiuni menţionate mai sus, nu ezita să faci un consult amănunţit.

În plus, există şi probabilitatea unei leziuni nervoase pentru senzaţia de răcoare simţită în permanenţă la nivelul picioarelor. Dacă nervii care detectează caldura sunt afectaţi atunci aceştia nu vor funcţiona corespunzător.

La polul opus, când ai parte de o temperatură ridicată la nivelul picioarelor mai ales, există riscul să te confrunţi cu afecţiuni precum piciorul atletului, un deficit de vitamine, o boală cronică la nivelul rinichilor, hipotiroidism sau chiar boala Charcot- Marie- Tooth.

Fluctuaţiile de temperatură nu sunt un lucru benefic pentru sănătatea corpului tău, astfel că la cel mai mic semnal transmis este bine să identifici care este cu exactitate cauza.

Află pe Clicksanatate.ro ce boli ascund tălpile crăpate şi picioarele umflate!

Cel mai bun fruct pentru fumători

Ce trebuie să ştii înainte de un implant dentar

citeste totul despre: