Ce te privează de complicaţiile hipertensiunii

Ce te privează de complicaţiile hipertensiunii

Unele medicamente pentru hipertensiune au ca efecte secundare tusea sau edemele cu umflături ale gleznelor.

Dacă nu este tratată, hipertensiunea arterială poate fi fatală. Persoanele care se confruntă cu această afecţiune prezintă un risc crescut de a dezvolta boli de inimă, infarct, comoţii cerebrale sau blocaj renal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tratamentul pentru tratarea hipertensiunii arteriale se începe în primul rând prin corectarea stilului de viaţă, eliminând toţi factorii de risc precum obezitatea, alcoolul, fumatul. În cazul în care nu se observă nicio ameliorare după o perioadă variabilă se începe tratamentul medicamentos.

Tensiunea arterială este indicat să se măsoare prima dată la ambele braţe, folosindu-se ulterior braţul cu cele mai mari valori. Este important ca în cazul în care te confrunţi cu o astfel de afecţiune să deţii un tensiometru personal cu ajutorul căruia să măsori periodic valoarea tensiunii.

O tensiune normală nu trebuie să depăşească valoarea de 140 mmHg presiunea maximă şi 90 mmHg presiunea minimă. Peste aceste valori se consideră că persoana suferă de hipertensiune. După ce a fost confirmată afecţiunea, este necesar un set de investigaţii pentru a stabili care este stadiul exact şi ce tratament ar fi indicat.

Ce efecte secundare poate da tratamentul hipertensiv

Nu există hipertensiune arterială oscilantă. Aceasta este de fapt de multe ori o HTA neglijată, care nu este tratată corespunzător şi care poate duce la complicaţii grave.

De multe ori, medicamentele pentru hipertensiune au şi o serie de efecte secundare precum tuse, stare de disconfort, edeme cu umflături ale gleznelor.

Scopul terapiei antihipertensive este de a reduce morbiditatea şi mortalitatea cardiovasculară.

Află pe Clicksanatate.ro ce schimbări de stil de viaţă te ajută să-ţi normalizezi nivelul tensiunii arteriale!

Cum ne afectează lipsa somnului

De ce să foloseşti mai des uleiul de palmier

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările