Ce avea pe mână Kovesi în poza în care apare alături de Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a publicat o nouă poză în care Liviu Dragnea apare alături de alte persoane, printre care şi fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi.  Aceasta poartă pe mână un dispozitiv medical care a stârnit curiozitate pe reţelele sociale. Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, întrebat la Digi24 cum explică apropierea şefului PSD de cei pe care îi numeşte „statul paralel“, s-a arătat intrigat, mai degrabă, de ce avea Kovesi pe mână.

Fosta şefă DNA a avut mâna ruptă după alegerile prezidenţiale din 2014, fiind necesară o intervenţie chirurgicală.

Banda roşie care apare pe mâna fostei şefe a DNA este un dispozitiv medical folosit pentru recuperarea medicală sau pentru prevenirea sau tratarea afecţiunilor musculare sau articulare. Un astfel de dispozitiv se numeşte bandă kinesiologică şi este utilizată mai ales de către sportivi pentru vindecarea ţesuturilor traumatizate.

Bandajul elastic este făcut din bumbac cu aderenţă mare la piele şi rezistent la apă. Aplicarea unei astfel de benzi scade durerea, susţine muşchii şi articulaţiile şi intensifică circulaţia sângelui şi a limfei, grăbind vindecarea. Pentru ca efectele să apară, banda trebuie aplicată corect, pe pielea uscată şi curată şi poate fi menţinută timp de câteva zile. Recomandarea este ca această aplicare să fie făcută de medic specializat sau de kinetoterapeut.

Cum funcţionează banda kinesiologică

captura

Metodele tradiţionale de aplicare a bandajelor funcţionau în strângerea muşchilor şi adunarea lor cât mai aproape unul de altul pentru a împiedica mişcarea şi a preveni alte răniri. Banda kinesiologică funcţionează exact invers. Are ca scop deschiderea muşchilor, permiţând astfel o cât mai multă uşurinţă de mişcare.

Un japonez, dr. Kenzo Kase este cel care a inventat în 1979 metoda kinetoterapeutică care utilizează banda kinesio. El a observant că terapia manuală – masajul terapeutic, îngrijirea chiropractică şi terapia fizică - era eficientă în tratarea anumitor afecţiuni, dar efectele durau puţin. El a căutat ceva ce pacienţii să poată folosi între sesiunile de terapie pentru a spori eficienţa şi a menţine rezultatele.

Kase a mai observant că plasturii obişnuiţi care erau utilizaţi pentru ameliorarea durerilor musculare la sportivi nu ofereau suficient confort, dar nici o coordonare foarte bună a mişcărilor şi uneori puteau chiar să blocheze circulaţia sanguină şi limfatică.

Încet-încet, banda a început să-şi facă loc în lumea sportivilor şi a kinetoterapeuţilor, însă adevăratul succes s-a produs în 2012, la Olimpiada de la Londra. După olimpiadă, chiar şi cei care nu erau sportivi de performanţă s-au gândit să îşi cumpere astfel de bandaje atraşi de culorile vii, precum şi de faptul că foarte mulţi atleţi le folosesc.

Ponta publică o nouă poză cu Dragnea şi Kovesi: Stop minciunii şi ipocriziei! Dragnea nu a luptat niciodată nici cu Kovesi, nici cu Statul Paralel

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite