Ce se întâmplă când îţi trosneşti degetele

Ce se întâmplă când îţi trosneşti degetele

Deşi trosnitul degetelor nu cauzează artrită, poate provoca anumite probleme pe termen lung FOTO Wikihow

Trosnitul degetelor este ceva foarte plăcut pentru tine şi foarte deranjant pentru cei din jur. Dar oare poate cauza artrită, aşa cum ne ameninţa mama sau bunica pentru a ne face să încetăm? Nu există nicio dovadă ştiinţifică serioasă care să spună că trosnitul degetelor cauzează artrită. Ar putea, însă, afecta funcţionarea articulaţiilor pe termen lung.

Ştiri pe aceeaşi temă

Articulaţiile sunt punctul unde două (sau mai multe) oase se întâlnesc. Ligamentele leagă oasele unul de altul, iar capsula articulară înconjoară totul. Această capsulă este plină cu un lubrifiant natural numit lichid sinovial. Atunci când îţi trosneşti degetele, articulaţia este „smulsă“, lărgind capsula şi forţând „aerul“, adică substanţele gazoase din lichidul sinovial, să se „mute“ pentru a umple spaţiul rămas gol. 
 
Această afluenţă de gaze din capsulă scoate acel zgomot atât de plăcut nouă şi atât de enervant pentru ceilalţi. E ca şi cum ai deschide o doză de suc acidulat, notează „Huffington Post“.
 
Durează aproape 30 de minute ca dioxidul de carbon, nitrogenul şi oxigenul (gazele din capsulă) să se dizolve din nou în lichidul sinovial. Acesta este motivul pentru care trebuie să aştepţi ceva vreme pentru a-ţi putea trosni din nou degetele.
 
Trosnitul degetelor este foarte satisfăcător, mai ales pentru că întinde articulaţiile şi stimulează terminaţiile nervoase de acolo. Dar este, oare, periculos? „Nu cred că trosnitul articulaţiilor poate cauza artrită, însă poate destabiliza, pe termen lung, articulaţia şi se poate pierde puterea de apucare şi chiar slăbi unele funcţii ale mâinii“, susţine specialistul John Indalecio, terapeut la un spital din New York, SUA.
 

Citeşte şi:
 
 
În mod normal, oasele şi articulaţiile pot avea de suferit atunci când facem sport, mai ales dacă facem mişcări incorecte sau dacă ne suprasolicităm. Un supliment cu calciu şi vitamina D ar putea influenţa modul în care oasele se adaptează la mişcare, arată un studiu recent.
 
 
Sezonul ploios aduce nu doar o stare generală de tristeţe, ci şi dureri articulare, în multe cazuri. Iată cu ce plante poţi atenua problemele pe care ţi le provoacă reumatismul.
 
 
Nu-ţi dă mâna să ignori amorţelile, umflăturile sau furnicăturile la nivelul articulaţiilor, chiar şi atunci când faci activităţi de rutină. Paza bună trece primejdia rea!
 
 
Planta este cunoscută mai ales pentru capacitatea de a reface musculatura intens solicitată. Însă principiile sale active multiple o recomandă în diferite alte probleme: circulatorii, articulare şi infecţioase.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările