Ce încearcă unghiile să-ţi spună

Ce încearcă unghiile să-ţi spună

Dacă unghiile se îngroaşă şi se curbează este posibil să ai carenţă de fier

„Arată-mi unghiile şi am să-ţi spun de ce suferi!“, ar spune un medic specialist. Forma şi culoarea unghiilor pot oferi indicii clare despre afecţiunile de care suferim. Ştiai că petele albe sunt cauzate de infecţii şi de lovituri şi mai puţin de carenţele de minerale?

Ştiri pe aceeaşi temă

Unghiile îngrijite spun multe despre starea noastră de sănătate. Când sunt fragile, casante, striate, pătate, îngălbenite sau înnegrite, ele trădează o igienă necorespunzătoare a mâinilor, dar şi deficienţele de minerale şi de vitamine din corp. Carenţele de substanţe nutritive pot provoca serioase probleme de sănătate, de la anemii până la complicaţii tiroidiene.

Sunt casante? Probabil nu te hidratezi suficient    

Dacă ai observat că unghiile tale se exfoliază uşor şi se subţiază, probabil nu te hidratezi corespunzător. O altă cauză este deficitul de biotină (face parte din complexul vitaminic B), dar şi această problemă se poate remedia prin alimentaţie. Consumă frecvent conopidă, linte şi arahide, pentru că sunt bogate în biotină.

Hidratezi unghiile din interior şi dacă iei câte 1.000 mg de ulei de peşte pe zi, care conţine acizi graşi esenţiali întregului organism. Extern, poţi face fricţionări de două ori pe zi cu ulei de migdale. Dacă problema nu dispare, mergi la medic să-ţi prescrie o serie de analize de rutină, în urma cărora vei depista eventualele carenţe din corp.

Carenţa de fier duce la curbarea lor

Dacă unghiile tale se îngroaşă şi se curbează, e posibil să ai carenţă de fier. Mănâncă mai multe alimente şi legume bogate în acest mineral vital pentru sănătate. Îl poţi găsi în carnea roşie, sfeclă, spanac, salată, pătrunjel. Dacă analizele medicale arată că ai un nivel scăzut de fier, medicul îţi poate recomanda suplimente cu fier.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările