Remedii pentru pielea uscată, pe timp de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pielea uscată este un lucru obişnuit în timpul iernii, dar acest lucru poate duce la mâncărimi, la crăpături şi chiar la sângerări. Însă experţii sunt de acord că poţi să previi şi chiar să tratezi pielea uscată.

„În timpul iernii, este tentant să faci duşuri lungi şi fierbinţi. Însă statul în apă perioade lungi, şi mai ales în apa fierbinte, este foarte dăunător pentru piele. Şi băile şi duşurile trebuie să fie scurte şi cu apă caldă, nu fierbinte“, avertizează Stephen Stone, medic dermatolog, membru al Academiei Americane de Dermatologie.

Mai mult, folosiţi un săpun hidratant şi nu ştergeţi cu putere pielea după baie, ci mai degrabă uscaţi-o prin tapare uşoară cu prosopul. Ştersul viguros cu prosopul irită pielea“, continuă dr. Stone într-un comunicat al Academiei de Dermatologie, citat de „Helathy Living“.

După fiecare baie, dr. Stone recomandă o cremă hidratantă pentru tot corpul. „Unguentele şi cremele sunt mai eficiente decât loţiunile“, spune el. Mai trebuie să ne asigurăm, conform sfaturilor lui Stone, şi că ingredientele din produsele de îngrijire a pielii sunt cele potrivite pentru noi. „Deodorantele, unele săpunuri şi tonifiantele pentru piele care conţin alcool, dar şi parfumuri, pot irita pielea uscată şi sensibilă“, adaugă dr. Stone.

În timpul anotimpului friguros, oamenii tind să se spele mai des pe mâni din dorinţa de a scăpa de microbi. Dacă te speli des pe mâini, o alternativă sănătoasă pentru pielea ta, cel puţin de câteva ori pe zi, este un gel dezinfectant pentru mâini. 

După fiecare spălare pe mâini, este o ideea bună să aplici o cremă specială. Dacă pielea mâinilor are nevoie de un ajutor suplimentar (mâinile şi faţa sunt cele mai expuse frigului), foloseşte înainte de culcare un unguent foarte gras, eventual cu petrol. În cazul în care mâinile tale stau foarte mult în apă, e bine să foloseşti mănuşi rezistente la apă.

Dr. Stone mai sugerează şi un umidificator pentru casa ta. Pe lângă asta, trebuie să te orientezi către haine moi, care permit pielii să respire (100% bumbac). Dacă porţi lână sau alte materiale aspre, neapărat pe dedesubt trebuie să porţi ceva moale.

În cazul în care aceste măsuri nu ajută şi pielea ta continuă să fie aspră, crăpată şi să te doară, este neapărată nevoie să consulţi un dermatolog. „Pielea uscată poate fi şi un efect al unei boli mai grave, cum ar fi o eczemă“, conchide dr. Stone.


Citeşte şi:

Top 3 greşeli alimentare care îţi distrug tenul

Toţi banii cheltuiţi pe produse cosmetice care ne scapă de acnee, de riduri sau de alte probleme cu pielea ar putea fi mai bine cheltuiţi pe o dietă sănătoasă care să aibă grijă şi de tenul nostru.

Ce îţi spune pielea despre cât de mult vei trăi

Ridurile nu ne strică doar aspectul. Mai există un motiv îngrijorător care să ne facă să urâm micile cute ale pielii care apar odată cu vârsta: sănătatea organismului poate fi prevăzută în ridurile pielii. Femeile cu mai puţine riduri au o tensiune sanguină mai mică, un risc scăzut de boli de inimă şi de atac cerebral şi o şansă mai mare de a trăi mai mult decât prietenele lor mai ridate.

Adevărul Live: Cele mai eficiente soluţii antiîmbătrânire recomandate de specialişti

Vârsta cronologică şi cea biologică sunt două lucruri total diferite în cazul unora dintre noi. Degeaba buletinul arată că un om are 30 de ani, dacă pielea, plămânii, inima şi chiar creierul lui sunt îmbătrânite prematur de o varietate de factori. Medicii invitaţi miercuri la Adevărul Live ne-au oferit soluţiile dovedite ştiinţific pentru a rămâne tineri cât mai mult timp.

9 secrete îndulcite cu miere pentru o piele mereu tânără

Cămara noastră este plină de bunătăţi care au şi alte proprietăţi, nu doar acelea de a ne încânta papilele gustative şi de a da un plus de savoare mâncării. Oţetul, bicarbonatul de sodiu şi mierea sunt ingrediente preţioase în tratamentele naturiste uşor de pregătit în casă.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite