Ce e de făcut în caz de toxiinfecţie alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă problemele cauzate de expunerea prelungită la soare, toxiinfecţiile alimentare completează lista afecţiunilor specifice verii. Care sunt simptomele, cum le poţi trata – toate aceste informaţii le poţi afla din materialul nostru.

Des întâlnite pe perioada sezonului estival ca urmare a temperaturilor ridicate ce favorizează multiplicarea bacteriilor, toxinfecţiile se numără printre bolile digestive acute care pot să ne afecteze sănătatea pe termen lung.

„Toxiinfecţiile sunt provocate de consumul neatent sau nesupravegheat de alimente alterate. Boala este cauzată de diferitele bacterii sau virusuri cu care sunt contaminate produsele lactate, dar şi cele din carne sau peşte. De asemenea, poate apărea şi ca urmare a consumului de fructe şi legume care sunt stropite cu substanţe chimice“, explică prof. dr. Mioara Rizescu, şef Secţie Medicină Internă, Spitalul Sanador, Bucureşti.

Durerile abdominale şi vărsăturile, printre neplăceri

În cele mai multe din cazuri, simptomele bolii apar imediat sau la câteva ore după consumarea alimentului contaminat cu bacterii (Salmonella, Campylobacter, E.coli, Clostridia, Shigella). Printre acestea se numără durerile abdominale, starea de greaţă, vărsăturile, diareea, de multe ori asociate cu febră sau frisoane.

Spre deosebire de adulţi, copiii sunt mult mai vulnerabili. Ei nu au sistemul imunitar format pe deplin, de aceea combate mult mai greu bacteriile din alimente.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite