Ce boli te fac să sforăi?

Respecţi programul de odihnă şi, totuşi, te trezeşti obosit? Plângerile partenerului în legătură cu faptul că sforăi ar putea explica acest lucru. Află ce afecţiuni se pot ascunde în spatele sforăitului şi cum poţi scăpa de această problemă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 45 la sută din europeni sforăie, afirmă specialiştii. Dacă faci parte din această categorie, este bine să ştii că din cauza sforăitului ai un somn agitat, iar lipsa odihnei suficiente te poate îmbolnăvi.

Ce riscuri prezinţi?

O complicaţie serioasă a sforăitului este oprirea respiraţiei în timpul somnului pentru câteva secunde, la intervale mai mici sau mai mari de timp, ce determină scăderea concentraţiei de oxigen în sânge (apnee). Acestea nu sunt însă singurele neplăceri pe care le creează.

Apneea determină dureri de cap, transpiraţie în timpul nopţii, pierderi de memorie, lipsă
de concentrare, oboseală, somnolenţă în timpul zilei şi sângerări nazale.

Din cauza apneei cresc şi riscurile de boli cardiovasculare: hipertensiune, insuficienţă cardiacă, chiar infarct. În situaţia în care te confrunţi cu această afecţiune, se impune un control medical. Tratamentul constă în purtarea unui aparat nazal în timpul somnului.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.


Citește și:
Spune stop recidivelor de herpes!

Ce trebuie să ştii despre glaucom


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: