Ce boli se pot ascunde în spatele retenţiei de apă

Ce boli se pot ascunde în spatele retenţiei de apă

Pe lângă retenţia de apă, acumularea de kilograme în exces şi sensibilitatea pielii sunt câteva dintre simptomele hipotiroidismului.

Retenţia de apă este o problemă care poate duce la acumularea de kilograme, în afară de disconfortul pe care-l resimte persoana în cauză. Însă în spatele acestei neplăceri se pot ascunde şi unele afecţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hipotiroidismul

Corpul tău poate să reţină apă dacă suferi de hipotiroidism, afecţiune a glandei tiroide, care se manifestă prin secreţia insuficientă de hormoni. Persoanele în cauză se mai pot confrunta cu oboseală, acumularea de kilograme în exces, sensibilitate la frig, sensibilitate a pielii.

De asemenea, această problemă poate să apară şi din cauza unor medicamente, precum anticoncepţionalele, corticosteroizii, antidepresivele şi anumite pastile folosite în tratarea hipertensiunii arteriale. În acest caz, trebuie să îţi anunţi medicul, care va decide ce este de făcut.

Bolile de ficat

Şi când se îmbolnăveşte ficatul, în special în cazul cirozei, apare retenţia de apă în corp. Ciroza este o afecţiune cronică a ficatului manifestată prin icter şi oboseală accentuată.

Află pe clicksanatate.ro mai multe afecţiuni cauzate de retenţia de apă!

Analizele medicale care-ţi pot salva viaţa

Soluţii naturale să scapi de pistrui

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările