Ce analize de urină semnalează problemele renale

Ce analize de urină semnalează problemele renale

Un rezultat pozitiv al uroculturii arată prezenţa unei infecţii a căilor urinare, cantitatea de microbi fiind la 100.000 la un mililitru de urină.

Analiză frecventă, urocultura presupune determinarea cantitativă a bacteriilor prezente în urină. O altă analiză a urinei, sumarul de urină, este un examen fizic şi biochimic al acesteia. Când sunt recomandate şi ce afecţiuni se pot depista cu ajutorul lor descoperă în cele ce urmează!

Ştiri pe aceeaşi temă

Urocultura detectează infecţiile urinare

Prin urocultură sunt cultivaţi şi identificaţi germenii care produc infecţii ale tractului urinar. Cistita (infecţie a vezicii urinare), nefrita şi pielonefrita sunt afecţiuni frecvent diagnosticate cu ajutorul uroculturii. În cazul unui rezultat pozitiv, care arată prezenţa unei infecţii a căilor urinare sau a rinichilor, cantitatea de microbi este de cel puţin 100.000 la un mililitru de urină. Identificarea germenilor este însoţită şi de o testare a sensibilităţii lor la antibiotice (antibiogramă).

Recoltarea probei pentru urocultură se face respectând câteva sfaturi. Se recoltează prima urină de dimineaţă, după igiena locală cu apă şi săpun, într-un recipient numit urocultor, care se procură de la farmacie sau de la cabinetul medical. Proba se ia nu din primul jet, întrucât poate fi contaminat cu bacteriile care există în partea inferioară a uretrei, ci din cel de mijloc. O cantitate de cel mult 30 ml de urină este suficientă.

REŢINE!

Recoltarea probei de urină pentru urocultură se face înainte de începerea unui tratament cu antibiotice, pentru a nu influenţa rezultatul. 

Află pe clicksanatate.ro ce boli semnalează sumarul de urină!

Aceste haine îţi pun sănătatea în pericol!

Tratamentele cu propolis sporesc imunitatea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările