Cauze mai puţin cunoscute ale febrei

Cauze mai puţin cunoscute ale febrei

Febra poate să apară şi în urma administrării unor medicamente.

Temperatura corpului mai mare de 38 de grade Celsius anunţă debutul febrei. Cei mai mulţi dintre noi dăm vina pe o răceală sau gripă, însă febra poate avea şi alte cauze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stresul poate fi vinovat

Oamenii de ştiinţă spun că stresul cronic poate afecta producţia de serotonină, hormon care ajută la funcţionarea optimă a sistemului nervos. Când acest hormon nu mai este secretat în mod corespunzător apar manifestări neplăcute ale corpului, printre care şi febra. Este cunoscută drept febră psihogenă.

Embolia pulmonară

Este cunoscut faptul că  pneumonia şi virozele au drept simptom şi febra.  Şi embolia pulmonară însă poate da astfel de manifestări. Boala apare când un cheag de sânge blochează brusc o arteră pulmonară. Printre manifestări se mai numără şi respiraţia îngreunată, transpiraţiile abundente şi durerea în piept. Pacientul trebuie transportat de urgenţă la spital.

Unele medicamente

Febra poate să apară şi în urma administrării unor medicamente. Poate fi vorba despre unele pastile contra hipertensiunii arteriale, dar şi unele antibiotice pot avea acest efect.

La bebeluşi, febra poate să apară şi în momentul erupţiilor dentare.

Află pe clicksanatate.ro ce boli poate să ascundă febra!

Vinul de mentă uşurează digestia

Orezul îţi detoxifică plămânii după renunţarea la fumat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările