Câtă carne roşie ar trebui să mâncăm pentru a evita cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul crescut de carne roşie (cea de vită, porc sau miel) şi de produse procesate, precum şunca şi salamul, creşte riscul de cancer intestinal, potrivit unui studiu realizat de Fundaţia Mondială de Cercetare a Cancerului (World Cancer Research Fund) şi prezentat de guardian.co.uk.

Potrivit experţilor, pentru a nu avea probleme nu trebuie să consumăm mai mult de 500 de grame pe săptămână (greutatea după preparare) - echivalentul a cinci sau şase porţii medii de friptură de vită, miel sau porc - şi evitarea cărnii procesate.

Cantitatea zilnică nu ar trebui să depăşească 70 de grame, ceea ce înseamnă trei felii de şuncă sau doi burgeri de vită.

De asemenea, pentru reducerea riscului dezvoltării de cancer intentinal trebuie să consumăm laptele, usturoiul şi suplimente alimentare ce conţin calciu. Medicii recomandă consumul de alimente ce conţin fibre, cum ar fi cereale integrale, fructe şi legume

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite