Care sunt cauzele amorţirii degetelor de la mâini

Care sunt cauzele amorţirii degetelor de la mâini

Amorţeala apare, de obicei, ca urmare a scăderii fluxului de sânge într-o anumită zonă sau a lezării nervilor.

Poate ţi s-a întâmplat să-ţi amorţească degetele de la mâini sau de la picioare. Este o reacţie care poate apărea din mai multe motive şi este însoţită de furnicături sau de pierderea sensibilităţii pielii pe o perioadă scurtă de timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta poate să apară în orice zonă a corpului, dar mai frecvent afectate sunt extremităţile, adică mâinile, picioarele şi degetele de la mâini şi picioare.
 
Amorţeala apare, de obicei, ca urmare a scăderii fluxului de sânge într-o anumită zonă sau a lezării nervilor. Aceştia sunt responsabili de transmiterea impulsurilor de la membre către creier şi de la creier spre corp. Atunci când nervii sunt presaţi, afectaţi sau iritaţi, pot apărea senzaţiile de amorţeală.
 
Poate apărea în urma unei inflamaţii
 
De asemenea, amorţeala poate apărea ca urmare a infecţiilor, inflamaţiilor, traumatismelor şi a altor procese anormale. 
 
Fiind cauzată, uneori, de statul într-o anumită poziţie o lungă perioadă, din cauza perturbarii microcirculatiei si inervatiei zonei repsective, exista si situatii cand poate semnala o afectiune neurologica severa, cum ar fi hernia de disc.
 
Diabeticii şi cei cu scleroză multiplă sau accident vascular cerebral pot experimente aceste simptome. Potrivit medicilor, poate fi vorba de o reacţie adversă la medicamente.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: