Când devine periculoasă sângerarea nazală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe fondul modificărilor apărute la nivelul procesului de coagularea a 
sângelui, sângerarea nazală poate fi un simptom mai ales în cazul 
bolnavilor de hepatită.
Pe fondul modificărilor apărute la nivelul procesului de coagularea a sângelui, sângerarea nazală poate fi un simptom mai ales în cazul bolnavilor de hepatită.

Sângerarea nazală, cunoscută şi sub denumirea de epistaxis, este un simptom banal în aparenţă care poate ascunde boli grave.

Printre cele mai des întâlnite cauze ale sângerărilor nazale sunt răcelile banale, oboseala exagerată, loviturile sau zgârieturile uşoare. Acest simptom poate fi un semnal al unei afecţiuni serioase: hipertensiunea arterială.

Nu ezita să te adresezi medicului atunci când aceste sângerări se repetă sau sunt abundente!

Pericolele oboselii acumulate

Specialiştii afirmă faptul că adesea aceste sângerări nazale pot apărea din cauza virozelor, astfel că în această perioadă este posibil să fie tot mai dese, iar la femei este posibil să apară mai ales în perioda menstruală, când coagularea sângelui nu este tocmai corespunzătoare. Nici suprasolicitarea organismului nu este trecută cu vederea de acest simptom.

Pe fondul modificărilor apărute la nivelul procesului de coagularea a sângelui, sângerarea nazală poate fi un simptom mai ales în cazul bolnavilor de hepatită.

Chiar dacă nu este tocmai un simptom plăcut, nu trebuie să te panichezi, deoarece dacă te confrunţi cu un episod hemoragic şi te alarmezi, va creşte tensiunea în organism şi mai mult şi cantitatea de sânge pierdut va fi mai mare.

La copii aceasta problemă poate apărea şi din cauza faptul că stau mai mereu cu degetul în nas şi astfel pot deranja vasele din zoa respectivă, sau după ce se lovesc în joacă, dacă este o zonă mai sensibilă.

De asemenea şi folosirea în exces a anumitor medicamente precum antiinflamatoarele nesteroidiene pot provoca aceste sângerări nazale.

Află pe Clicksanatate.ro cum să previi sângerările nazale!

3 afecţiuni pe care le combaţi cu citrice

Cum să ne protejăm dantura de alimentele care colorează

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite