Atenţie la riscul sarcinii după 35 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La gravidele cu vârsta peste 35 de ani poate fi nevoie de mai multe analize şi controale medicale
La gravidele cu vârsta peste 35 de ani poate fi nevoie de mai multe analize şi controale medicale

Tot mai multe femei aleg să devină mame după vârsta de 35 de ani. Medicii atenţionează însă că sarcina la această vârstă implică mai multe riscuri, atât pentru bebeluş, cât şi pentru mamă.

Din fericire, în prezent există mai multe modalităţi de depistare a posibilelor probleme care pot apărea în cazul sarcinii după 35 de ani. De aceea, femeile care aleg să devină mame mai târziu trebuie să meargă la controale regulate şi să facă analizele indicate de medic, pentru a exclude riscul de complicaţii la făt.

Bolile genetice, mai frecvente

În cazul gravidelor care au peste 35 de ani există mai multe probabilităţi de apariţie a bolilor genetice. Astfel, creşte semnificativ riscul de malformaţii congenitale sau anomalii cromozomiale. De aceea, medicii recomandă efectuarea unor analize precum amniocenteza, o metodă invazivă de diagnosticare, care constă în recoltarea lichidului amniotic din sacul gestaţional pentru realizarea cariotipului fetal. Trebuie amintit însă că amniocenteza este însoţită şi de riscuri, dintre care cel mai mare este pierderea sarcinii, situaţie prezentă la 1% dintre cazuri. Amniocenteza poate detecta boli precum sindromul Down, fibroza chistică sau distrofia musculară.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite