Atenţie la consumul de dulciuri! Duce la pilozitate excesivă

Atenţie la consumul de dulciuri! Duce la pilozitate excesivă

Dulciurile concentrate cresc concentraţia de testosteron din sânge care, la rândul lui, favorizează hirsutismul

Deşi medicii recomandă să le consumăm cât mai rar sau chiar să renunţăm la ele, deoarece ne pun sănătatea în pericol (reprezintă cauza apariţiei diabetului, obezităţii, creşterii nivelului colesterolului), dulciurile se regăsesc în dieta zilnică a fiecăruia dintre noi. Însă, un motiv în plus, dacă mai era nevoie, pentru a renunţa la dulciuri este faptul că favorizează pilozitatea excesivă (hirsutism).

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit oamenilor de ştiinţă londonezi de la Spitalul Universitar „Whipps Cross“, dulciurile au indicele glicemic ridicat ce favorizează apariţia aşa-numitei rezistenţe la insulină. Secretată de pancreas, insulina are rolul de a transporta glucoza din sânge la celule pentru a fi transformată în energie. Din anumite motive, deşi insulina se ataşează de celule, acestea nu mai reacţionează.

Problema este că un nivel ridicat de insulină în sânge influenţează, indirect, ovarele să producă o cantitatea mai mare de testosteron, hormon specific masculin. În cantităţi mici, acest hormon se secretă şi la femeie, însă, în exces determină creşterea unor fire de păr mai dese şi mai închise la culoare “, explică medicul nutriţionist Marilyn Glenville.

Alte cauze ale hirsutismului

Unele medicamente (corticosteroizii în doze mari, steroizii anabolici) şi obezitatea determină creşterea părului în zone nedorite. Potrivit medicului dermatolog Oana Clătici, de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, hirsutismul trebuie considerat mai degrabă un simptom decât o boală. De asemenea, atunci când debutează după pubertate sau dacă nu există precedent în familie, pilozitatea în exces poate fi un semnal pentru probleme medicale grave. În astfel de cazuri, se recomandă sfatul specialistului.

Citiţi şi: Din ce cauze apare pilozitatea excesivă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările