Atenţie la alegerea prezervativului!

Atenţie la alegerea prezervativului!

Folosirea prezervativului nepotrivit creşte riscul de infecţii şi de apariţie a unei sarcini nedorite

Folosirea prezervativului nepotrivit creşte riscul de infecţii şi de apariţie a unei sarcini nedorite, este concluzia unui studiu american.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbaţii care aleg prezervativul greşit prezintă un risc de două ori mai mare de a contracta o boală cu transmitere sexuală. În plus, din această cauză creşte riscul ca partenera să rămână însărcinată. Asta deoarece, atunci când nu se mulează suficient de bine, prezervativul poate aluneca, lăsând cei doi parteneri complet neprotejaţi. Iar un astfel de gest poate diminua instant şi plăcerea sexuală, a mai relevat studiul.

Ziua Îndrăgostiţilor? Ce mai e şi asta?

 Dragostea învinge orice obstacol

Iubire cu... contract

Surprize de Ziua Îndrăgostiţilor

Destinaţii romantice pentru îndrăgostiţi

Test: Ce le place bărbaţilor la tine?

Dintre cei 436 de voluntari chestionaţi de oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Kentuchy, peste 120 au spus că atunci când au folosit un prezervativ nepotrivit nu au mai simţit nicio plăcerea sexuală, iar în cazul a 57 dintre ei partenera a fost cea care s-a plâns de dispariţia plăcerii sexuale.

De asemenea, în cazul a 34 de voluntari prezervativul s-a rupt imediat după aplicare, iar la 18 dintre ei chiar în timpul actului sexual.

Încercaţi mai multe modele

"Există prezervative standard, care ar trebui să se potrivească majorităţii bărbaţilor. Se pare însă că până şi acestea au forme şi mărimi diferite. Prin urmare, ar trebui încercate cât mai multe prezervative, până ce se identifică modelul potrivit", explică Simon Blake, unul dintre cercetători.

De asemenea, folosirea corectă a prezervativului depinde şi de abilitatea cu care este aşezat, sunt de părere cercetătorii. Anul trecut, în România,au fost depistate, până în luna iunie, 182 de persoane seropozitive, numărul bolnavilor de HIV ajungând la 15.899, arată ultimele date statistice.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările