Aproape jumătate dintre bărbaţii până în 35 de ani suferă de o pierdere vizibilă a părului

Aproape jumătate
dintre bărbaţii până în 35 de ani suferă de o pierdere vizibilă a părului

Majoritatea oamenilor crede că de vină pentru căderea părului ar fi factorii genetici FOTO: Shutterstock

Podoaba capilară este un subiect destul de sensibil, în special în rândul bărbaţilor. Dacă la doamne îngrijorarea vizează mai degrabă albirea părului, în cazul persoanelor de sex masculin, căderea părului este principala problemă de natură estetică apărută odată cu înaintarea în vârstă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu realizat de Foltene Pharma scoate la iveală cifre şi concluzii destul de surprinzătoare.

Astfel, până la vârsta de 35 de ani, 40%  din bărbaţi suferă de o pierdere vizibilă a părului. Procentul creşte la 65% până la vârsta de 60 de ani şi 80% până la 80 de ani.

O altă concluzie interesantă reieşită din studiu arată că aproximativ 60% dintre persoanele care suferă de căderea părului ar prefera să aibă mai mult păr decât să aibă mai mulţi prieteni sau bani.

Mai mult decât atât, un procent semnificativ ar apela la soluţii radicale pentru a-şi recăpăta podoaba capilară.


Astfel, 20% dintre bărbaţi şi 12% dintre femei iau în considerare proceduri chirurgicale pentru rezolvarea problemei căderii părului.

De vină pentru căderea părului, spun peste 80% dintre participanţii la studiu, ar fi factorii genetici.

Specialiştii sunt însă de altă părere. Potrivit acestora, căderea părului poate fi o consecinţă a folosirii şamponului nepotrivit tipului de păr, a  carenţelor de vitamine şi minerale din organism, precum şi a dereglărilor hormonale, în special în cazul femeilor care iau anticoncepţionale.
De asemenea, curele drastice de slăbire pot duce la căderea abundentă a părului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările