Analize care se fac în sarcina - grupate pe trimestre

Analize care se fac în sarcina - grupate pe trimestre

O serie de analize care se fac în sarcina se recomandă pentru evaluarea stării generale de sănătate a mamei şi a fătului. Iată care sunt acestea!

Analizele din primul trimestru de sarcina (săptămânile 11-14)

În primul trimestru de sarcina, investigaţiile cuprind bitestul sau testul combinat şi testele de sânge materne. Bitestul constă în corelarea valorilor obţinute în urmă dozarii serice a unor hormoni de sarcina cu anumiţi parametri fetali ecografici, de exemplu, translucenta nucala (test prin care se măsoară spaţiul transparent (translucent) de la nivelul ţesutului din spatele gâtului fătului) şi clinici ai mamei (vârstă, înălţime, greutate, etc). Important este că recoltarea analizelor de la mama să se efectueze în săptămânile 9-10, iar morfologia fetală să se realizeze în săptămânile 12-13.

După analizarea acestor informaţii, medicii obstetricieni-ginecologi supraspecializati în medicină materno-fetală identifica dacă există riscul de a avea un copil cu anomalii cromozomiale, cum ar fi sindromul Down, Edwards, şi a unor malformaţii majore la nivelul inimii.

Continuarea pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: